Projecten 2de & 3de graad

Sneeuwklassen

Ieder schooljaar worden in de maand januari de TIO-sneeuwklassen ingericht.  De leerlingen van het derde en het zesde jaar trekken dan een week naar Oostenrijk voor een onvergetelijke buitenschoolse ervaring.

 

 

 

Meer info over deze sneeuwklassen wordt aangeboden op ons leerplatform Smartschool.

 

 

Werkplekleren

Werkplekleren is een actief en constructief leerproces, dat steunt op ervaring en plaatsvindt in een echte arbeidssituatie met de werkelijke problemen uit de (toekomstige) arbeidspraktijk als leerobject.

 

7IO (klik hier)

 

7DL (een voorbeeld)

7CW

7BS (voor meer info, klik hier)

 

6TMT

6BH

6BL

 

 

TIO On Stage

 

 

Vanuit de leerlingenraden wordt dit tweejaarlijks evenement georganiseerd in het teken van een goed doel.

 

 

 

Wood Award

 

Tot 2015 was dit een jaarlijks weerkerende wedstrijd van Bouwunie Limburg waaraan onze houtafdeling graag participeerde en meermaals erg succesvol.

De projecten van schooljaar 13/14 werden als volgt voorgesteld:

  • BBO Interieurbouw en 7 Bijzondere Schrijnwerkconstructies (laureaat!)

 

 

  • 6 Houttechnieken

 

 

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Onze leerlingen van het 3de t/m het 6de jaar TIW nemen elk jaar deel aan deze prestigieuze wiskundeproeven.  Klik hier voor info en oefenstof.

 

 

 

Vlaamse Technologie Olympiade

De Vlaamse Technologie Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken, de maatschappelijke beeldvorming rond technologie bijstellen en leerlingen uit het secundair onderwijs stimuleren om een hogere opleiding in de technologie te volgen.  Onze leerlingen van 5TIW en 6TIW namen er geregeld aan deel. Sinds schooljaar 2015/2016 wordt de wedstrijd enkel nog georganiseerd voor de 1ste graad van het secundair onderwijs. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Elektro Challenge

Sinds 2007 kunnen jongeren uit het elektrotechnisch onderwijs deelnemen aan deze individuele wedstrijd, waarbij inzicht, kennis, karakter en doorzettingsvermogen stevig op de proef worden gesteld.  De elektriciteitsafdeling van Campus TIO stimuleert haar leerlingen om deze verrijkende uitdaging aan te gaan.  Check deze site voor alle info.

 

 

Hoezo, Design?

 

Hoezo, Design? is een educatief ontwerptraject voor jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs en laat hen kennismaken met design en creatief vakmanschap. Met de hulp van een professioneel designer worden onze vakmensen in spé uitgedaagd om zelf vorm te geven: van idee tot een zelfgemaakt product.  Het lessenpakket is ideaal voor de creatieve studierichtingen uit TSO en BSO zoals hout of metaal.  Onze houtafdeling nam reeds meermaals deel aan dit boeiend project.  Lees meer hierover op deze website.

 

 

Schrijnwerk Awards

De Schrijnwerk Awards zijn een initiatief van het vakblad Schrijnwerk (uitgave van Professional Media Group) en bekronen sinds 2005 het vakmanschap en innovatie binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector.  Ze hebben tevens een categorie voor schoolprojecten waaraan onze afdeling 'Houttechnieken' graag deelneemt en waarmee ze al verscheidene successen boekte.  Hier enkele voorbeelden.

 

 

PAV project Hasselt

De vijfdejaars uit de praktische afdelingen werken in het derde trimester een project uit met als bestemming onze provinciehoofdstad Hasselt.

 

 

 

PAV project Brussel

De zesdejaars uit de praktische afdelingen moeten zelfstandig een project uitwerken rond het thema Brussel.  In het derde trimester bezoeken ze dan onze hoofdstad.

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap