7de jaar TSO
Industriële Onderhoudstechnieken

Omschrijving

Bij dit  aanvullend jaar zal veel aandacht geschonken worden aan technieken die in de omliggende bedrijven aanwezig zijn.
Projectmatige aanpak en zelfstandig werk lopen als rode draad door het schooljaar.   Het komt er op aan om storingen te detecteren, te analyseren en te corrigeren.  Hierbij komen zowel het mechanische, het elektrische als het elektromechanische aspect aan bod. Bij de technische vakken zullen de labo’s en de praktijk overheersen.
Kortom, in dit specialisatiejaar word je opgeleid tot een technicus die geconfronteerd word  met de moderne technologieën  van de industrie.

Leerlingprofiel

Leerlingen uit het studiegebied elektriciteit en mechanica, die met vrucht slaagden in het 6e jaar TSO, elektrische installatietechnieken of mechanische vormgevingstechnieken, kunnen zich vervolmaken in deze studierichting.
Geslaagde leerlingen, elektromechanica of elektronica-elektriciteit, die niet wensen verder studeren in het hoger onderwijs, kunnen tevens deze richting aanvatten.
Ook sterk gemotiveerde leerlingen, die slagen in het 7e jaar BSO, Industriële Elektriciteit of Computergestuurde Werktuigmachines zijn welkom.

Toekomstmogelijkheden

Na het 7e specialisatiejaar industriële onderhoudstechnieken is je positie op de arbeidsmarkt sterk verbeterd met deze bijkomende specialisatie.  Je kan aan de slag in de industrie als een polyvalente onderhoudstechnicus gewapend met de nodige kennis over de hedendaagse industriële systemen.

LEERVAKKEN

7 de leerjaar

1 BASISVORMING

Nederlands /

 

Communicatietechnieken

2

2 STUDIERICHTING

Projecten Elektriciteit

5

Projecten Elektromechanica (theoretisch + praktijk)

6

Projecten Mechanica (theoretisch + praktijk)

5

Projecten Automatisering

4

Projecten Onderhoud + Stage

2+4

Projecten Meet- en Regeltechnieken

2

 

 

TOTAAL LESUREN

30

 

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap