3de graad BSO Auto

Omschrijving

In deze richtingen worden leerlingen vertrouwd gemaakt met de huidige spitstechnologieën en bereidt men hen voor op een professionele loopbaan in de autobranche, vanuit de praktijk komen volgende aspecten aan bod: motorenleer, onderstel en rollend materiaal, auto-elektriciteit, motor­management, de structuur en de werking van alle auto-onderdelen, herstellingen van alle merken en types. De cursussen en leermiddelen zijn zo perfect mogelijk aangepast aan wat bedrijven willen en voor de leerlingen wordt zo de theorie dagelijkse praktijk.

Leerlingprofiel

Altijd al iets gehad met auto’s? Nieuwsgierig naar het hoe en waarom op het gebied van auto’s? Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant? Dan zit je goed op de afdeling Auto die aansluit op de 2de graad Metaalbewerking of Elektrische installaties, maar ook vanuit de TSO-richtingen kun je hier terecht.

Toekomstmogelijkheden

Na het 6de jaar kan je als technicus in een garagewerkplaats terecht of in de dienst autoinspectie, maar je kan ook je opleiding vervolmaken in een zevende specialisatiejaar en bekom je een diploma Hoger Secundair onderwijs.

LEERVAKKEN

5 de leerjaar

6 de leerjaar

1 BASISVORMING

9

10

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken

4

4

Engels

1

1

Wiskunde

 

1

 

 

 

2 STUDIERICHTING

23

22

Praktijk: realisaties auto / garage

17

16

Realisaties Auto

6

6

 

 

 

TOTAAL LESUREN

32

32

 

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap