7de jaar BSO
  Auto-Elektriciteit

Omschrijving

Zoals de naam van de studierichting al aangeeft, wordt in de technische vakken van dit zevende jaar veel aandacht geschonken aan alles wat met autotechnieken en motoren te maken heeft. Ook motormanagement is naast auto-elektriciteit en comfortelektriciteit een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Het uitgebreide pakket praktijk helpt je de theoretische kennis toe te passen bij concrete problemen. Onderhoud en afstelling van motoren, het gebruik van meetapparatuur en het herstellen van elektrische, elektronische en mechanische defecten komen hier aan bod.

Leerlingprofiel

Het is duidelijk dat een vooropleiding in de autotechnieken noodzakelijk is om aan dit zevende jaar te beginnen. Je moet geslaagd zijn in het 2 de leerjaar van de 3 de graad Auto of Autotechnieken.

Dit 7 de jaar is een vervollediging van de zesde jaren Auto - Autotechnieken.

Toekomstmogelijkheden

Het merendeel van de afgestudeerden zal onmiddellijk aan de slag gaan, dankzij het polyvalente karakter van de opleiding kunnen zij terecht als: autotechnieker in een garage of bij een constructeur, verantwoordelijke of leidinggevende functie bij een concessionaris, magazijnier, receptionist, opleider binnen een garagebedrijf, verkoper, zelfstandige, ed.

Bovendien verwerf je met dit zevende jaar het diploma Hoger Secundair Onderwijs.

LEERVAKKEN

7 de leerjaar

1 BASISVORMING

 

Godsdienst

2

PAV

4

Engels

2

Lichamelijke opvoeding

2

Wiskunde

2

 

 

2 STUDIERICHTING

 

Praktijk

12

Stages

2

Realisaties

6

 

 

TOTAAL LESUREN

32

 

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap