3de graad BSO
Houtbewerking

Omschrijving

Deze opleiding is sterk beroepsgericht en bereidt je voor op uitvoerende functies in het beroepsleven. Het accent ligt op praktische vaardigheden met technologische ondersteuning.

Indien je interesse hebt voor deze richting, dan kom je logischerwijs uit de richtingen Houtbewerking of Hout-Bouw in de tweede graad.

Zin voor nauwkeurigheid en gevoel voor veiligheid heb je als toekomstige machinaal-houtbewerker zeker broodnodig. Je moet ook plezier hebben in het werken met hout en aanverwante producten.

De geïntegreerde aanpak tussen praktijk en technische vakken is voor deze richting een van de sterke punten.

Leerlingprofiel

Je moet geslaagd zijn in het 2 de leerjaar van de 2 de graad Houtbewerking of Houttechnieken. Bovendien ben je geïnteresseerd in alles wat met bouw en houtbewerking te maken heeft. Je mag echter niet allergisch zijn voor houtstof of houtbewerkingsmiddelen. Zin voor nauwkeurigheid is in dit beroep ook broodnodig.

Toekomstmogelijkheden

Na de 3de graad kan je een 7de specialisatiejaar volgen om een diploma Hoger Secundair Onderwijs te bekomen of kan je terecht bij een schrijnwerker, in de interieurbouw of hout en bouwindustrie.

LEERVAKKEN

5 de leerjaar

6 de leerjaar

1 BASISVORMING

9

10

Godsdienst

2

2

Lichamelijke Opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken

4

4

Engels

1

1

Wiskunde

 

1

 

 

2 STUDIERICHTING

23

22

Praktijk

16

14

Stage

-

2

Hout (Technisch tekenen, Machineleer, Constructieleer, Stijlleer)

5

6

Toegepaste Wetenschappen

2

-

 

 

 

TOTAAL LESUREN

32

32

 

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap