7de jaar BSO
Computergestuurde Werktuigmachines

Omschrijving

In dit zevende specialisatiejaar leer je hoe NC- en CNC-machines bediend worden. Hierbij spelen de industriële informatietechnieken en meettechnieken een grote rol: bijna heel het fundamenteel gedeelte van de leerstof wordt hieraan besteed. De bedoeling is gegevensprogramma's toe te passen op concrete opgaven om moderne productieprocessen mogelijk te maken.

Leerlingprofiel

Deze richting bouwt verder op de in de derde graad geziene leerstof, zowel van informatica als van mechanica. Leerlingen uit de zesde jaren Werktuigmachines en Mechanische vormgevingstechnieken kunnen hier terecht, evenals leerlingen uit andere mechanisch georiënteerde studierichtingen.

Als leerling uit het hoger secundair beroeps kun je via dit zevende jaar je diploma secundair onderwijs behalen.

Het is duidelijk dat een vooropleiding in de metaalbewerking noodzakelijk is om aan dit zevende jaar te beginnen. Je moet geslaagd zijn in het 2 de leerjaar van de 3 de graad Werktuigmachines of Mechanische vormgevingstechnieken.

Toekomstmogelijkheden

Na het 7 de specialisatiejaar kan je aan de slag in de metaalsector als CNC-operator, onderhoudstechnieker, matrijzenmaker,….

LEERVAKKEN

7 de leerjaar

1 BASISVORMING

 

Godsdienst

2

PAV

4

Engels

2

Lichamelijke opvoeding

2

Wiskunde

2

 

 

2 STUDIERICHTING

 

Praktijk CNC-werktuigmachines

7

Stages

2

Plaatbewerking

4

Realisaties werktuigmachines

7

 

 

TOTAAL LESUREN

32

 

 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap