Middagactiviteiten

Tijdens de middagpauze begeleiden een aantal  enthousiaste leerkrachten  onze leerlingen om hen een actieve, klasbevorderende middagactiviteit: voetbal, tafeltennis en gezelschapsspelletjes aan te bieden.   
Zo ontstond de ‘WICO Campus TIO Champions Cup’, een voetbaltornooi waarin alle klassen van de eerstegraadsschool en de eerste twee jaren van het BBO  meespelen. Alle klassen worden in een grote beker gegooid en in 4 poules ingedeeld. Uiteindelijk blijven uit deze eerste ronde 8 kwartfinalisten over.  Einde maart kennen we ook de 4 ploegen die zich kwalificeren voor de halve finales. De apotheose van dit tornooi, dat over het hele schooljaar wordt gespreid, volgt begin juni met de halve finales en finalewedstrijd tijdens een groots opgezette slotmanifestatie.

Daarnaast bieden we ook voor elke klas afzonderlijk een tafeltennismiddag aan. Via een beurtrolsysteem komt elke klas meermaals aan bod. Ook hier hebben we twee begeleidende leerkrachten die een oogje in het zeil houden en instaan voor een goed en aangenaam verloop van de activiteit. Na een inloopperiode tijdens het eerste trimester, hebben we ook hier een tornooitje op poten gezet waarbij uiteindelijk de 2 beste spelers van het eerste en van het tweede jaar overblijven.

Ook hen zien we terug op de slotmanifestatie voor hun onderlinge finales. 

 

 

Het voetbal vindt plaats op onze speelplaats in open lucht en hier kan het weer wel eens voor spelbreker zorgen. Bij slecht weer wordt de wedstrijd dan ook uitgesteld en vervangen door gezelschapsspelletjes.


 

TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap