7DL ter (werk)plekke

De leerlingen van het zevende jaar Diesel- en LPG-technieken gaan gedurende het schooljaar 's dinsdags op 'werkplekleren'.  Deze aanpak loopt inmiddels reeds verscheidene schooljaren en wordt zowel door de leerlingen als door de deelnemende bedrijven als erg positief geëvalueerd.

 

De meerwaarde van het werkplekleren wordt vooral gecreëerd door het gevarieerde aanbod aan bedrijven en vaardigheden.  Zo komen de leerlingen terecht in veel verschillende deelgebieden van wat men in de sector de 'automotive' noemt.  Dit varieert van het reviseren van kleine motoronderdelen tot het geven van een grote onderhoudsbeurt aan een tientonner.

 

 

Directeur Marc Desmet bracht deze week een bezoek aan enkele vaste waarden onder de stagebedrijven.  Vooreerst was er de hartelijke ontvangst in de garage van transportbedrijf Alders te Overpelt.  Met dit bedrijf onderhoudt onze campus al jarenlang een erg nauwe band.  Niet in het minst omdat meerdere huidige werknemers hun vooropleiding kregen op TIO.  Momenteel rijden er zo'n 200 vrachtwagens onder de 'Alders vlag'.  In de garage is het dan ook een continu komen en gaan van opleggers en aanhangwagens.

 

 

Daarna werden de deuren van de werkplaats van BMW-concessiehouder Beliën te Neerpelt geopend.  Niet onmiddellijk te vergelijken met het zware rollend materiaal van bij Alders, maar minstens even drukbezet.  Zo staan er maar liefst 10 moderne autobruggen die voltijds gebruikt worden voor reparaties en onderhoudswerken. 

Ook met dit familiebedrijf is er een wederzijdse vertrouwensband, waardoor er heel wat bekende gezichten onder de mechaniciens te herkennen zijn.

 

 

WICO Campus TIO wil hierbij nogmaals zijn dank betuigen aan alle deelnemende bedrijven en blijft hopen op een positieve, langdurige samenwerking.


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap