7IO besucht Deutschland

03/06/2015

Donderdag werden ze ontvangen op het bedrijf Pilz (Ostfildern) voor een bedrijfsbezoek. Pilz is een bedrijf dat alle applicaties voorziet in geautomatiseerde machines die met human safety te maken hebben.  Zo hebben ze hun nieuwste veiligheidssysteem voorgesteld om de overwegen van treinen in het verkeer veilig te kunnen automatiseren. Na de productvoorstelling werd ook het productieproces bekeken; de vervaardiging van componenten en de assemblage van elektronica.

 

Vrijdag stond hoofdzakelijk in het teken van ‘de ster’: in de voormiddag een bezoek aan het Mercedes-Benz museum met aansluitend een bezoek aan de Mercedes motorenfabriek.  Hier gaven de mannen hun ogen de kost, want het monteren van een motorblok is voor 96% geautomatiseerd. Enkel af- en aanvoer van producten is nog mensenwerk. In deze productie omgeving herkenden vele leerlingen de toepassing van de Pilz producten.  

Na een stadsbezoek aan Stuttgart werd de dag besloten met een bezoekje aan

Sophie's Brauhaus, een micro-brouwerij, waar het brouwproces van bier aanschouwelijk werd ge(s)maakt.

 

Zaterdag werd de terugreis onderbroken voor een uitgebreid bezoek aan het Auto & Technik Museum van Sinsheim.

Techniek in al zijn facetten, je wist niet waar kijken. Zowel moderne als historische technologie, vanop het platteland tot in de fabrieken,  van oorlogsindustrie tot burgerverkeer. Alles wat te maken heeft met de industriële revolutie was er te bezichtigen. Daarenboven stond het weekend in het teken van de Ford Mustang. Meer dan 300 Mustangs van 1950 tot 2015 waren er te bezichtigen op de terreinen voor het museum.

 

 

 

Met een afsluitend etentje kwam er een mooi eind aan drie vermoeiende dagen van ‘techniekplezier’!

 

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap