Arnout in Wiskunde finale

20/03/2015

Enkele weekjes geleden berichtten we reeds erg vergenoegd over de uitzonderlijke resultaten van de huidige generatie 'wiskundigen'.  Des te groter is onze opgetogenheid nu we mogen melden dat we een finalist kunnen afvaardigen naar de grote eindstrijd van de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

 

Op woensdag 4 maart werd provinciale poot van de 2de ronde van deze gerenommeerde wedstrijd georganiseerd op de universitaire campus van Diepenbeek.  11 TIO'ten waren geselecteerd omdat ze de eerste ronde hadden overleefd, 6 leerlingen uit de 2de graad en 5 uit de 3de.

Arnout Van Nuenen uit 6TIW (helemaal links op de foto) mag als enige van onze 11 kanshebbers doorgaan naar de nationale finale van de VWO.  De cesuur om door te mogen bedroeg 102 punten. Arnout behaalde een prachtige score van 114 punten.  Hij is één van de 72 leerlingen uit heel Vlaanderen die mag deelnemen aan de finale1038 leerlingen uit de 3de graad namen deel aan deze tweede ronde.

De finale bestaat uit het volledig uitgewerkt beantwoorden van 4 open vragen. Het gebruik van lat en passer is toegelaten. De voorziene werktijd bedraagt dan 3 uur.

Deze finale zal doorgaan op woensdag 22 april 2015 te Heverlee.

We wensen Arnout alvast veel succes.


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap