Beloftevol 2020

WICO TIO SLUIT HET JAAR IN SCHOONHEID AF

 

De examenperiodes zijn inmiddels voorbij, de rapporten uitgedeeld. Ruim 900 leerlingen en leerkrachten van WICO campus TIO rondden hetjaar gepast af met haar jaarlijkse kerstbezinning in Palethe. De kerstviering stond helemaal in het teken van Iedereen STEM’, het voorbereidend schoolproject op de herinneringsreis Trein der 1000 naar Auschwitz, waar TIO in mei 2020 met eenentwintig leerlingen aan deelneemt. Enkele bezinnende teksten, een hoorspel, videoprojecties en livemuziek door de TIO-huisband brachten een boodschap van hoop in de meest uitzichtloze situaties.De donkere dagen van kerstmis zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend als een tijd van feestelijke sfeer en familiale gezelligheid. Er zijn ook mensen die ongewild leven in de duistere schaduw van het leven. Mensen die zich steeds opnieuw afvragen hoe ze in godsnaam de dag zullen overleven. Met deze kerstbezinning wil TIO haar leerlingen uitdagen om licht te brengen in onze samenleving. Een stem als licht in de duisternis.Of zoals de directie besloot: Laat Kerstmis een nieuw begin zijn. Geef hoop aan anderen. Ieder een stem, daarvoor gaan we hier op TIO!Voor de leerlingen en leerkrachten van de eerste graad was het een bijzondere editie met deze laatste kerstviering in de oude TIO-stijl. Volgend schooljaar verhuizen zij naar de nieuwe Juniorcampus in de Stationsstraat.

En 2020 belooft nog meer want dan bestaat TIO 100 jaar en TIO-BBO 50 jaar. Hiervoor organiseren zij een feestelijk tentoonstellingsweekend op 16 en 17 mei 2020.

Ben jij oud-afgestudeerde op TIO? Hou dan zeker de website www.tio.wico.be in het oog!

De leerlingen, leerkrachten en directie met haar personeel wensen iedereen prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar 2020. Uiteraard met voor ‘Ieder een STEM!

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap