Challenge Days geslaagd!

WICO campus TIO organiseerde in de week van 23 januari gedurende twee dagen een Challenge Day, beter bekend in Vlaanderen via het Tv-programma ‘Over de streep’.

De bedoeling van deze Challenge Day was om onze leerlingen van het vierde jaar en hun leefgemeenschap tot inzicht te laten komen in de kracht van verbinding. Hiernaast wilden we ook de waarde van enerzijds diversiteit en anderzijds authenticiteit en spontaniteit meegeven.

Het uiteindelijke doel is dat deze Challenge Day structureel verandering brengt in de sociale samenhang tussen de leerlingen onderling en in hun houding en gevoel tegenover hun omgeving. In allerlei workshops werd respect gecreëerd en problemen die vaak onderhuids spelen bij jongeren werden bespreekbaar gemaakt.

 

Getuigenis leerkracht:

" Na het beëindigen van de Challenge Day overviel mij een gevoel van dankbaarheid dat ik deze dag heb kunnen meemaken. Ik ben ervan overtuigd dat we nu effectief iets gedaan hebben om b.v. het pesten te verminderen, omdat we elkaar op een andere manier hebben mogen leren kennen.
De leerlingen kregen een levensles mee, die niet vlug zal worden vergeten. Maar vergis u niet, persoonlijk heb ik als volwassen leerkracht er misschien nog het meest aan gehad."

Getuigenis leerling:

 

“Challenge Day was een heel fijne en leerrijke dag.

Ik ben verschrokken bij het gedeelte “over de streep” en was onder de indruk van hoe vaak de streep soms werd overgestoken.

Je ziet op zulke momenten wel dat je niet de enige bent met problemen.

In de namiddag ging het er veel serieuzer aan toe, maar ik vond het absoluut een geslaagde dag.”

 

Een project als dit realiseer je niet zomaar. De inzet van leraren, leerlingbegeleiders en coaches bepaalt hoe de leerlingen deze dag beleven en op welke manier er een gevolg aan wordt gegeven. Daarnaast is er nog de belangrijke financiële en organisatorische steun van de Gemeente Overpelt en tal van lokale bedrijven en organisaties, waaronder serviceclub LIONS Overpelt, zonder welke het project niet haalbaar zou zijn geweest.

Campus TIO kijkt alvast hoopvol vooruit naar volgende edities van dit geslaagde event.

 

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap