Fonds VINCI steunt TIO-actie

Dat techniek en wetenschap essentieel is in crisistijd, bewijst WICO campus TIO door haar STEM-vaardigheden en -kennis actief in te zetten in de strijd tegen corona. Onder het motto: ‘Techniek met een hart voor Zorg’, produceren we gezichtsbeschermers als antwoord op de logistieke tekorten in de eerstelijns zorgverlening.

 

De afgelopen vijf weken waren op zijn minst onvergetelijk te noemen. Optimisme en energie stelden onze mensen in staat om meer dan 6000 gratis gezichtsbeschermers te verdelen aan zorgverleners. Met diezelfde gedrevenheid willen ze onverminderd doorgaan. Dit zolang de tijd en middelen het hen toelaten. Want nog steeds blijft het pompen of verzuipen voor sommige zorghelden in de frontlinie van de coronacrisis.

De erkenning voor hun inzet en engagement is breed gedragen, getuige hiervan zijn de vele sympathie- en steunbetuigingen die ze dagelijks mogen ontvangen.

 

 

 

De grootste bekroning van al dit harde werk, kwam van VINCI Energies. Wereldwijd profileren zij zich met hun aanbod van innovatieve oplossingen en diensten, van ontwerp tot implementatie, van installatie tot en met onderhoud voor al hun projecten in de industrie, infrastructuur, dienstensector en telecommunicatie. VINCI Energies Belgium wil niet enkel economisch maar ook breed maatschappelijk een verschil maken. Sinds 2012 bindt zij actief de strijd aan tegen elke vorm van uitsluiting met het Fonds VINCI. Ze ambieert voor iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid.

Het Fonds VINCI wil met menselijke en financiële middelen organisaties ondersteunen die een sociaal en maatschappelijk doel nastreven. Het fonds kent dus niet alleen financiële steun toe, maar biedt ook eigen medewerkers de kans om zich vrijwillig in de vorm van een peterschapin te zetten bij de ondersteunde organisaties.

 

Als Operations Manager bij Actemium, een merk van VINCI Energies, droeg Dirk Van Hertum de solidariteitsactie van TIO voor aan het Fonds VINCI. Met zijn bijdrage toont de Achelaar niet enkel een groot hart voor dit project maar zet hij tegelijk duurzaam in op ons aanbod van STEM technische en wetenschappelijke studierichtingen. Onder zijn peterschap doneerde hij afgelopen vrijdag namens het Fonds VINCI een industriële lasersnij-en graveermachine. Een meer dan welgekomen bijdrage met het licht op de toekomstige nieuwe WICO-campus.

Met Dirk Van Hertum ontving campusdirecteur Marc Desmet volgens de kunst van social distancingde tweede van drie generaties oud-leerlingen die onderwijs genoten op TIO. Vader Henrie Van Hertum studeerde in 1947 af in de richting Metaalbewerking en exact 70 jaar later kleinzoon Jonas, in de studierichting Houttechnieken. Kortom, een stamboom die het DNA van TIO laat voortbestaan.

De directie en leerkrachten zijn heel erkentelijk en alvast erg opgetogen over dit genereus gebaar. Fonds VINCI maakt samen met WICO campus TIO een verschil in de toekomst van STEM-onderwijs voor Noord-Limburg!

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap