SOS VIP-toer

 

 

SOS Schilderen is een project dat wordt georganiseerd door het Fonds voor Vakopleiding in de bouwnijverheid (initiatief Building Heroes), IVP (Beroepsvereniging van Vernissen, Verven, Stopverven, Drukinkten en
Verven voor de schone kunst) en Bouwunie Schilders-decorateurs. Heel wat nijverheidsscholen en basisscholen uit Vlaanderen gingen in op de vraag van de organisatoren om deel te nemen aan de actie. Daarom ook sloegen nijverheidsschool TiO/BBO in Overpelt en de St.-Elisabethschool in Wijchmaal de handen in elkaar.
 


Er zijn 4 grote doelstellingen:
1. Leerlingen uit het basisonderwijs (BLO Sint-Elisabeth Wijchmaal) laten kennismaken met het beroep van schilder.
2. Leerlingen van de nijverheidsschool (Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt) laten beseffen dat hun vakkennis waardevol is en in de toekomst nog waardevoller zal zijn.
3. Ouders laten inzien dat de keuze voor een beroep als schilder een toekomst heeft. Het project wordt uitgevoerd door hun kinderen en het afsluitende event geeft uitstraling aan die keuze.  
4. Via de media de perceptie van het beroep bij het grote publiek veranderen en het imago verbeteren.  
 
Het project:
TIO-BBO ontwierp een colorwall in samenspraak met St.-Elisabeth Wijchmaal. De inspiratie en het ontwerp hiervoor zijn Plopsafiguren. Eenmaal afgewerkt krijgt deze colorwall een permanente plaats in de basisschool te Wijchmaal.  

 

Op donderdag 17 maart 2016 was er de nationale actiedag met een VIP-tour die het resultaat in Wijchmaal kwam bewonderen. Onder de aanwezige VIP’s herkenden we de nationale peter van de actie Kabouter Klus en Plopsa-verantwoordelijken Kimberley Reynaert -nationale meter van de actie- en Bart Gouwy.  Daarnaast hadden ook Christophe Stienlet van Foute Vrienden en regionale peter Siebe Schrijvers (Racing Genk) tijd om even hun schouders onder dit initiatief te zetten.

 


 
 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap