Testdag automotive skills

In de Patio van het Autosalon, tussen de paleizen op de Heizel te Brussel, wordt opnieuw Job On Wheels georganiseerd, een project met als doel het ondersteunen van het technische auto-onderwijs. Men kan er ontdekken dat de automotive wereld meer is dan enkel wat blinkend staal op banden.

Tijdens de hele duur van het salon (van 14 tot en met 24 januari 2016) kan het publiek er kennismaken met de selectieproeven van de vzw ‘skillsbelgium’ in de categorie 'autotechnicus'; jonge automonteurs die het tegen elkaar opnemen in de strijd voor een plaatsje in de European Skills-mechaniekerswedstrijd. De beste jongeren mogen in 2016 met de Belgische ploeg mee naar Euroskills in Göteborg en in 2017 zelfs naar Worldskills in Abu Dhabi, de Olympische Spelen voor technische beroepen en ambachten.

Op maandag 18 januari 2016 nemen 3 leerlingen van 6TAT, nl. Brent van Lieshout, Andrej De Vriendt en Tim Schildermans, deel aan de preselecties van deze wedstrijd.

De proeven waar ze aan zullen deelnemen, zijn bedoeld om de vaardigheden van de kandidaten te evalueren door het geleidelijk opbouwen van de moeilijkheidsgraad. De eerste proeven hebben betrekking op de basiskennis van autotechniek.

Aan het eind van de voormiddag wordt een eerste selectie doorgevoerd; kandidaten die voldoende punten hebben behaald tijdens de ochtendproeven, mogen in de namiddag deelnemen aan de 3 volgende proeven. Kandidaten die voldoende punten hebben behaald, gaan door naar de finale die later die week zal plaatsvinden.

We wensen onze leerlingen alvast veel geluk bij hun deelname en kijken hoopvol uit naar hun resultaten.

 

UPDATE 14/01/16 : Lees er meer over in dit artikel.

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap