TIO en JEKA: joint-venture in Tirol

De gekende jeugdreizenorganisator JEKA en WICO Campus TIO beslisten in het voorjaar van 2012 om de handen in elkaar te slaan.  JEKA beschikt in het Oostenrijkse Tirol over een aantal authentieke vakantiehuizen.  De tand des tijds deed zich echter stilaan gelden en daarom gingen ze op zoek naar betaalbare oplossingen.  Zo kwamen ze terecht bij de Overpeltse campus voor techniek.  Samen tekenden ze een meerjarenplan uit.

 

Vorig schooljaar offerden een aantal enthousiaste leerkrachten van de houtafdeling een weekeindje op om in Stanzach, een dorpje in het Lechtal, de eerste voorbereidingen van dit unieke project te treffen.  Dit schooljaar begonnen dan de grote werken.  De leerlingen van het 6de jaar Houtbewerking produceerden een dertigtal nieuwe ramen voor de bovenverdieping van Haus Bergland. 

 

 

Op paasmaandag vertrokken de leerlingen van het 7de jaar Bijzondere Schrijnwerkconstructies ter plekke om de plaatsing uit te voeren.  Met kost, inwoon en vervoer verzorgd door JEKA beleefden ze er een uitzonderlijke werkervaring.  Omdat ze stevig hadden doorgewerkt, mochten ze op de laatste dag van hun verblijf nog even gaan genieten van de laatste sneeuw in een lokaal skigebied.

Volgend schooljaar wordt de benedenverdieping aangepakt.

 

Voor meer foto's gaat u naar het fotoboek.

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap