TIO en technologisch talent

12/03/2015

Op woensdag 11 maart 2015 heeft in het ministerie van Onderwijs in Brussel de finale van de Vlaamse Technologie Olympiade plaatsgevonden.  Ditmaal werd WICO campus TIO vertegenwoordigd door maar liefst vier afgevaardigden. 

 

Jongeren hebben wel degelijk belangstelling voor wetenschap en technologie. Dat bewijst het grote aantal inschrijvingen voor de Vlaamse Technologie Olympiade. Aan de voorronde, waarbij een vragenlijst over allerlei technische en wetenschappelijke vakken moest worden ingevuld, namen 1147 jongeren uit 97 verschillende scholen deel. 48 onder hen haalden de finale, waarvan 4 TIO'ten: Ana Paulissen, Hendrik Verbeek en Arnout Van Nuenen uit 6TIW en Giel Schildermans uit 5TIW. Alle deelnemers aan de finale kregen een leuke prijs uit een totale prijzenpot ter waarde van 9.800 euro.

 

 

Ana Paulissen mocht het podium van de Young Technoladies betreden. Ze werd er gehuldigd met een mooie 3de plaats en een leuke prijzenpot met ondermeer een TGV-reis naar Amsterdam en een LEGO Mindstormspakket.  Arnout Van Nuenen miste het hoofdpodium maar op een haartje na.  Hij werd 5de algemeen en werd bekroond met een 'Zilveren plaats' ter waarde van €165.  Hendrik en Giel behaalden een eervolle bronzen vermelding en een goed gevulde goodybag.

Van harte proficiat aan deze jonge technologietalenten.

 

 

Meer info en foto's op de websites van Agoria, VTO én in ons fotoboek.


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap