TIO Garage vergroot actieradius

Dit schooljaar startte de afdeling met een vernieuwde studierichting in het zevende leerjaar. 7 Auto-Elektriciteit kwam in de plaats van 7 Diesel- en LPG-technieken. Argumenten om deze verandering te motiveren zijn voor de hand liggend in de wereld van de automotive: omschakeling van fossiele naar alternatieve brandstoffen, de opkomst van de elektrische wagens, de zelfrijdende wagen, enzovoort.

 

In hun zoektocht naar valabel didactisch materiaal kwam de vakgroep Garage in contact met de mensen van Flanders Make, het Vlaams strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie gelegen te Lommel.  Ze zijn dan ook terecht trots om te kunnen melden dat de leerlingen vanaf heden kennis en ervaring kunnen opdoen door te oefenen met een Nissan e-Leaf, geschonken door Flanders Make. Deze elektrische oefenwagen stelt hen perfect in staat om alle nodige uitleesoefeningen uit te voeren, functies te testen en diagnoses te stellen. Dankzij deze wagen is de toekomst alvast weer een beetje dichterbij.

 

 

Daarnaast kan de afdeling uitpakken met nieuwe uitlijnapparatuur. Dankzij de goede contacten met de stagebedrijven uit de omgeving werd deze week een modern uitlijnsysteem geïnstalleerd in de werkplaats. Met dit toestel kunnen de leerling-garagisten van de toekomst de leerstof i.v.m. ophanging en chassis naar hartenlust aanleren en vooral inoefenen.

 

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap