TIO helpt bij herscholing Ford-werknemers

De voorbije weken was het geregeld in het nieuws; de Ford-arbeiders krijgen allerlei kansen tot omscholing.  Van RVA tot VDAB, via allerlei jobbeurzen en infosessies probeert men hen een toekomstperspectief te bieden.  Ook op WICO Campus TIO worden sinds juni basisopleidingen gegeven die de onfortuinlijke autobouwers moeten helpen bij het opbouwen van een nieuwe carrière.

 

De bal ging aan het rollen toen de technische school een vraag naar didactisch materiaal uitte aan het adres van de Amerikaanse autogigant.  Vrijwel onmiddellijk kwam de wedervraag of er op de Overpeltse campus geen mogelijkheden waren tot bijscholing van de arbeiders.  Zo was de wisselwerking snel een feit en gingen de eerste lessenreeksen reeds in juni ’14 van start.

 

Momenteel worden er 11 modules aangeboden, gaande van residentiële elektriciteit tot verschillende deelgebieden in de automechanica.  Deze lessen moeten voor de arbeiders een opstap zijn naar een verdere professionalisering en hopelijk vormen ze de basis voor een latere hertewerkstelling. 

De cursisten tonen zich alvast tevreden over dit initiatief en zijn erg gemotiveerd om de toekomst positief aan te vatten.

 

Foto: module lassen


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap