TIO krijgt keurmerk 'Challenge Day'

VZW WICO campus TIO organiseerde dit schooljaar voor het derde jaar op rij ‘Challenge Day’. In samenwerking met VZW Challenge Day België beleefden de jongeren van het vierde jaar TSO en BSO een onvergetelijke dag. Het was vooral een vrolijke, positieve dag waarop veel werd gelachen en leuke spellen werden gespeeld. Er werd gepraat en er werd naar elkaar geluisterd. En ja, soms werd het ook even emotioneel.

Waar het om ging, was dat jongeren de ruimte kregen om zichzelf te laten zien, zich bewust worden van het feit dat niemand zich een imago hoeft aan te meten om “erbij te horen”. Dat we meer gelijk zijn dan dat we van elkaar verschillen.

TIO Overpelt heeft al twee schooljaren achter elkaar goede ervaringen met het organiseren van ‘Challenge Day’. Zowel leerlingen, leerkrachten als ouders ervaren deze dag als een meerwaarde. TIO werkt hiervoor nauw samen met de gemeente Overpelt als partner. Ook kan het jaarlijks rekenen op bijdrages van verschillende sponsors en acties georganiseerd door de eigen leerlingenraden.

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap