TIO Tegen Armoede

In België groeit 1 jongere op 5 op in armoede. Voor kinderen in armoede is succesvol zijn op school niet altijd gemakkelijk. Ze komen hindernissen tegen in hun schoolloopbaan. Hindernissen die ze zonder hulp maar moeilijk kunnen overbruggen. De campagne van 'Samen tegen armoede' brengt dit probleem onder de aandacht en geeft hiermee een duidelijke boodschap aan de overheid.

Onze campus laat tijdens de campagne zien dat ook wij de kernboodschap 'voor gelijke kansen gaan' hoog in het vaandel dragen!

 

 

Op maandag 26 november werd de start van de campagne '1 op 5 loopt school in de buitenbaan' gegeven met een symbolische actie aan de schoolpoorten. De actie bestond uit hindernissen aan de poort waarover of waarlangs de leerlingen moesten binnenkomen.

Daarnaast werd de campagne vorm gegeven door de leerlingen van de afdeling schilder-decorateur van BBO-TIO. Ze toonden hun kunsten door de problematiek op een grote plaat te schilderen. Deze plaat vormt nu een ware toegangspoort tot de grote speelplaats.

 

 

De leerkrachten organiseerden ook al een solidariteitsdrink waarvan de opbrengst naar dit doel gaat en sinds deze week werd er gestart met een adventskalender 'TIO tegen armoede' op de startpagina van schoolplatform smartschool. De kalender bestaat uit korte 'bewustwordingsfilmpjes' die vrij kunnen worden gebruikt door leerkrachten én leerlingen.

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap