Vakbekwaamheid @ TIO

Op maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 werden er op onze campus verschillende officiële proeven afgenomen.

 

Onze leerlingen uit de finaliteitsjaren van de lasafdeling behaalden - op één jammere uitzondering na- hun vereiste lascertificaten. De jongens van het 6de behaalden hun MAG PB-certificaat, terwijl de zevendes allen slaagden voor hun 4 proeven MAG- en TIG-lassen.

 

De leerlingen van het 6de jaar TSO Autotechnieken hebben een opleiding gevolgd voor het behalen van het HEV2 - certificaat. Dit certificaat laat de leerlingen toe om een elektrisch of een hybride voertuig spanningsvrij te zetten. Dit is onontbeerlijk omdat we bij dit soort wagens te maken krijgen met een hoogspanning. Daarnaast mogen zij door het behalen van dit certificaat een diagnose stellen en eventuele werkzaamheden uitvoeren aan een elektrisch of hybride voertuig. Deze opleiding is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Educam en Febiac.

 

 

De opleiding werd opgesplitst in twee delen. De eerste dag bestond uit een theoretische uiteenzetting omtrent de werking van een elektrisch/hybride voertuig en de risico’s die er kunnen ontstaan bij metingen en herstellingen aan zulke voertuigen. Op dinsdag werd er in de voormiddag uitgelegd hoe men praktisch te werk moest gaan. Rond 11.30 volgde dan de theoretische test en in de namiddag moest elke leerling een elektrisch voertuig spanningsvrij zetten en ook enkele metingen uitvoeren.

 

In de loop van de volgende weken zullen de leerlingen van 7AE eveneens deze opleiding kunnen volgen.

 

 


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap