VWO-overzicht 2016

Elk jaar opnieuw doen de de leerlingen van de tweede en derde graad Industriële Wetenschappen mee aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Net als duizenden andere leerlingen in heel Vlaanderen gaan ze dan de uitdaging aan om hun wiskundig talent te testen in een reeks reken-, denk- en puzzelvraagstukken. In elke olympiade, die bestaat uit drie rondes, worden er 30 meerkeuzevragen gesteld waarbij telkens één oplossing correct is. De vragen variëren van gemakkelijk tot behoorlijk moeilijk. De leerlingen mogen hierbij geen gebruik maken van een rekentoestel. Zij die heel goed scoren mogen verder naar de volgende ronde.

 

De leerlingen van 2IW doen mee aan de kangoeroewedstrijd die de voorbereiding is van de editie van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. In deze wedstrijd ervaren de leerlingen dat wiskunde leuk en uitdagend kan zijn en ontdekken ze dat ze meer kunnen dan ze zelf denken.

Na afloop van de Vlaamse Wiskunde Olympiade zie je de leerlingen hun oplossingen vergelijken en wordt er nog dagen over doorgepraat. De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen. Uiteraard is deelnemen belangrijker dan winnen.

 

Cijfers van de editie 2015-2016:

 

* Aantal deelnemers in de eerste ronde over heel Vlaanderen:

12024 Leerlingen uit 407 scholen namen deel aan de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade (tweede graad) en 11434 leerlingen uit 420 scholen namen deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade (derde graad).

 

* Aantal leerlingen van Wico Campus Tio die deelnamen aan de eerste ronde:

Junior Wiskunde Olympiade : 40 leerlingen

Vlaamse Wiskunde Olympiade : 18 leerlingen

 

* Aantal deelnemers aan de tweede ronde over heel Vlaanderen:

1125 Leerlingen uit de tweede graad (uit 272 scholen) en 1110 leerlingen uit de derde graad (uit 268 scholen) mochten deelnemen aan de tweede ronde.

 

* Aantal leerlingen van Wico Campus Tio die deelnamen aan tweede ronde:

Junior Wiskunde Olympiade : 3 leerlingen

Vlaamse Wiskunde Olympiade : 4 leerlingen

 

Jordi Bex: 4TIW

Jorne Schuurmans: 4TIW

Michiel Sutens: 4TIW

 

Xander Drees:6TIW

Giel Schildermans: 6TIW

Joppe Schildermans:6TIW

Stef Loos: 6TIW

 

78 leerlingen uit Vlaanderen mochten deelnemen aan de finale. Hiervoor moesten ze een score halen van 119.

 

Stef Loos van 6TIW haalde een prachtige score van 125 en mocht op 20 april deelnemen aan de finale van de Wiskunde Olympiade in de Vrije Universiteit van Brussel.

 

Voor Wico Campus Tio is het het tweede jaar op rij dat we een leerling naar de finale mochten sturen. Vorig schooljaar werd de school nog vertegenwoordigd door Arnout van Nuenen. Zowel Arnout als Stef zijn leerlingen die op 1IW in TIO begonnen zijn.


TIO maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap